sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Reissussa

Joulu ja muut joulun pyhät menivät oikein kivasti. Jouluaaton aattona eli 23. päivä kävin salilla ja sen jälkeen luovuttamassa verta. Loppuilta menikin leppoisasti jouluruokia valmistaessa ja rentoutuessa. Jouluaattona kävimme siskoni kanssa jouluperinteeksi muodostuneella aatto-salilla aamupäivästä. Sitä ennen kerkesin käydä joulun viimeiset hätä-ostokset ostamassa ja katselemassa joitakin jo alkaneita aleita, mutta mitään en löytänyt eikä kaikki kaupat olleet auki. Haussa on uusi toppapuku, minkä olisin halunnut löytää ennen reissuun lähtöä, mutta ei löytynyt sopivaa. 25. päivä pakkasimme miehekkeeni kanssa loput reissuun tarvittavat tavarat ja 26.12 lähdimme kuudelta aamulla ajamaan kohti Ukkohallaa. 
Ukkohalla
Ukkohalla on hiihto- ja laskettelukeskus Hyrynsalmella Kainuussa. Mulle tää on melkein Lappia, kun en näin korkealla Suomessa ole ollut. Täältä löytyy niin hiihtolatuja kuin laskettelurinteitäkin sekä saunamaailma ja keilarata ja kesäisin Suomen ensimmäinen ja maailman pohjoisin Cable Wake Board- keskus. 

Saavuimme Ukkohallaan iltapäivällä ja samana iltana kävimme tutustumassa saunamaailmaan. Miehekkeeni on käynyt täällä useita kertoja aikaisemmin, mutta mulle tämä koko paikka on täysin uusi. Tänään, ensimmäisenä kokonaisena päivänämme täällä aloitimme aamun auringon noustua hiihtoreissulla, josta matkaa kertyi lähes 15 kilometriä. Tänään kävimme myös kaupassa ostamassa tarvittavia ruoka-aineita, mitä ei voinut ostaa etukäteen. Illalla olimme vielä laskettelemassa muutaman tunnin ja nyt olemme takaisin mökissä.
Auringonnousu
Jäljellä on vielä kaksi kokonaista päivää, mutta tänään oli kaikista kaunein päivä, sillä koko päivän paistoi aurinko.


Hiihtoreitin varrelta
Jäniksen jälkiä ja aurinko
Ukkohallan Syväjärvi ja mökkejä


Iris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti